Lasagne a la Trattoria Mondello

Dela detta på Facebook

Jag har gjort lasagne många gånger. Och tyckt att den smakat helt ok. Men så var jag i London förra veckan och åt den absolut godaste lasagne jag ätit i hela mitt liv. Restaurangen heter Trattoria Mondello och ligger på Goodge Street. Siciliansk familj driver den. Väl hemkommen med smaken i färskt minne försökte jag göra en likadan. Jag har lyckats till 99%.

Jag har köpt portionsformar på IKEA, för det är lixom halva grejen. Att få sin egen form med lasagne.

Bryn köttfärs, lök och krydda med salt och peppar. Häll på passerade tomater och låt koka ihop så att mycket vätska försvinner. Krydda med basilika, salt och peppar.

Använd färska lasagneplattor och klipp dom i lagom storlek för formarna.

Gör en béchamelsås. Jag börjar med smält smör, häller i mjöl ”på ett höfs” som vi säger i Värmland. Sänk värmen till hälften och späd med mjölk lite i taget så att såsen blir fluffig. När såsen har en krämig konstistens, stäng av plattan och vispa i riven ost både vanlig och mozarella. Mängden sås beror på hur mycket lasagne du ska göra. Regel nr 1 är hellre för mycket béchamelsås och du får ha bort lite än att du står med för lite.

Börja med att lägga béchamelsås i botten på formen/formarna. Lägg därefter på pastaplattan, köttfärs, béchamelsås, pastaplatta osv tills du är nöjd. Avsluta med köttfärssås och béchamelsås högst upp.

In i ugnen på 200 gr ca 15-20 minuter.

Gudomligt gott!

IMG_5789

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *