Beer Can Burgers

Dela detta på Facebook

Ja, jag vet. Jag är lite sen. Men i helgen gjorde vi faktiskt en variant på ”Beer Can Burgers”. Vi gjorde dom i ugnen och jag gjorde så här:

ca 250 g färs per burgare
1 bit finhackad purjolök
1 finhackad röd paprika
1 finhackad grön paprika
1 finhackad gul lök
1 påse cheddar/mozzarella
1 pkt bacon.

Forma 250 grams runda bollar av färsen. Sätt i ett glas i lagom storlek så att det blir ca 1 cm kant runt om.
Stek på lök, paprika, purjo lite snabbt i stekpannan.
Fyll köttfärsskålarna med fyllningen. Toppa med den rivna osten.
Stek mitt i ugnen i ca 1 timme i 180 grader.

Vi hade hemgjorda potatisklyftor med kall bearnaiessås och en annan kall sås till. Supergott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *