Sally´s fisk Bon-Jour

Dela detta på Facebook

Jag jobbade på Dejeskolan i ganska många år. En period fick även administratörerna äta ”social lunch”, dvs gå och äta i matsalen ihop med eleverna. Jag valde tisdag, för då var det fisk och fisk var jag rätt dålig på att tillaga då. Om det inte var fiskpinnar typ. Den här rätten serverades ibland. Jag fick receptet av Sally Byström som var husmor. Håll till godo, det är RIKTIGT gott! Det är från det här receptet jag har kommit på Lax i folie på grillen.

2 pers

1 pkt torsk a 400 g
1 burk Creme Bonjour (naturell)
ca ½ dl klippt gräslök
1 burk creme fraiche (ej lätt)
ca ½ dl klippt dill
salt

Lägg fisken i en ugnsäker form. Salta och peppra. Blanda Creme Fraiche, Creme BonJour, dill och gräslök. Bred blandningen över fisken. Gratinera i ugn 175 C ca 40-50 min.

Servera med kokt potatis, gärna pressad och ett vin vitt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *