Hemgjorda burgare med bacon

Dela detta på Facebook

När jag gör hemgjorda burgare använder jag blandfärs (80/20) och kryddor. Jag arbetar färsen ganska länge för att få burgarna att hålla ihop. Kryddor som jag använder är grillkrydda, salt, pepparmix. Sen trycker jag ut burgarna så tunt jag bara kan. De har nämligen en förmåga att svälla när de kommer på grillen eller i stekpannan.

På burgarna är det himlans gott med knaperstekt bacon. Numer gör jag baconet i ugnen på 225 grader på en plåt med bakplåtspapper. Ca 10 minuter tar det.

Edamarost är jättegott att låta smälta på burgaren sista minuterna på grillen.

Rödlök, tomat, gurka, sallad, senap, ketchup, dressing….det man gillar och har hemma. Voilá, en burgare =)

burgare_bacon_rödlök

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *