Pappa Börjes gästlåda

Dela detta på Facebook

Det här receptet är inte mitt eget. Jag blev bjuden på detta hos Birgitta sommaren 2010 och jag blev frälst. Det var så gott att jag gick hem och gjorde receptet samma kväll och bjöd familjen på. Receptet finns på www.matklubben.se och där är det en användare vid namn SDMaya som ska ha cred. Vi utesluter dock vitlöken som är med i originalreceptet. Och det blir väldigt MYCKET mat på detta recept, så halvera receptet eller frys in det som blir över om ni inte är många som ska äta.

Börja med att sätta ugnen på 200 C

ca 700 g nötfärs
2 pkt bacon
12 dl spiralmakaroner
2 burkar creme fraiche
10-12 msk ketchup eller chilisås
2 buljongtärningar
6 dl grädde
1 påse riven ost

Bryn köttfärsen och bacon. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål.

Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål.

Koka ihop grädden, buljongtärningarna och cremefraichen och tillsätt ketchupen. När det har kokat ihop slå över det i den stora skålen med köttfärsen, bacon och pasta.

Rör ihop och krydda efter behag. Låt det stå till det blir matdags. Häll innehållet från skålen i en långpanna modell större, strö över rivna osten och grädda i ungnen i ca 30 minuter.

Servera till: en tomatsallad med rödlök sätter pricken över i:et

pappa_borjes

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *