Monkans räkor med vitlök

Dela detta på Facebook

Ytterligare ett egenkomponerat recept som går fort att laga och som är festligt utan att vara jättedyrt.

Ingredienser:
2 burkar skalade räkor (plastburkar)
2 medelstora röda paprikor
1-2 vitlöksklyftor
ca 2 msk chilisås (Heinz)
5 dl matlagningsgrädde
Chilipulver
Salt
Maizenaredning ljus

Gör så här:
Skär paprikan i strimlor och fräs tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Paprikan ska bara bli mjuk, inte stekt. Häll på grädden, rör i chilisåsen och krydda med chilipulver och salt efter smak. Red av med en toppredning eller Maizenas redning till en lite fylligare konstistens. Sist läggs räkorna i, men de får inte koka, då blir de sega. De ska endast bli varma.

Allra godast är färsk pasta till detta men det är också gott med ris, gärna basmatiris eller jasminris.

Servera ett glas rött och sallad till och eventuellt ett gott bröd.

IMG_5614

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *