Monkans baconsås

Dela detta på Facebook

Det här receptet har faktiskt en historia. I slutet av 80-talet fanns en pastarestaurang i Karlstad i ”Gallerian” som låg mellan Herrgårdsgatan och Norra Strandgatan. En sen natt efter en utekväll på Statt gjordes detta för första gången i ett kök på Thoreliusgatan 14 A. Ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på ovan nämnda restaurang. Och jag lyckades så bra att rätten lever vidare, under namnet ”Monkans baconsås”.

2 pkt bacon
50 g smör eller margarin
ca 2 msk mjöl
2 gula lökar
5 dl mjölk
1-2 msk krossade tomater (går att byta ut mot en skvätt ketchup)
1 krm senap
salt, vitpeppar

Stek baconet i småbitar, bryn löken. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjöken. Var noga med att vispa hela tiden eftersom det lätt bränner vid i botten annars. När såsen har lagom konsistens, blanda i senap, tomaterna och slutligen bacon och lök. Smaka av med salt och vitpeppar.

Serveras med nykokt spaghetti

BILD SAKNAS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *