Rödspättarullader med dill och citron

Dela detta på Facebook

Det här receptet är hämtat från Sydsvenskan, men jag har modifierat det lite.

3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 msk grönsaksbuljong
1 citron
3 krm vitpeppar
35 g dill
500 g rödspättafilé
170g skalade räkor (allra godast är handskalade)
salt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform med 1 msk smör.

2. Koka potatis.

3. Smält 2 msk smör i en kastrull. Vispa ner mjöl och späd med 2 dl vatten och grädde under vispning. Koka upp och tillsätt buljong, saften från 1/2 citron, 1 krm salt och 2 krm vitpeppar. Puttra i 3-5 min. Tillsätt dill och ta av från plattan. Om såsen är för lös, red med mer mjöl utblandat i lite vatten (eller ljus redning från Maizena).

4. Krydda rödspättafilé med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Rulla ihop filéerna och lägg dem med skarven nedåt i formen. Häll såsen över fisken och stek i ugnen i cirka 15 min.

6. Strö räkor över fisken och servera med potatisen och gärna gröna ärtor eller haricot verts. Broccoli funkar också.

rodspatta_rullader_dill_citron

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *