Monkans fläskfilé

Dela detta på Facebook

Världens enklaste maträtt. Och otroligt god. Och typ nästan inga ingredienser. Men en ”paradrätt” jag bjudit på många gånger genom åren. Såsen. Alltså såsen. En ”släng-ihop-rätt” som går hem, jag lovar. Eller vad säger du Malou? 😉

Du behöver:
1 fläskfilé som du ansar från fett och skivar i ca 1 cm tjocka skivor
1-2 gula lökar, skivade och delade på hälften
3-5 dl grädde beroende på hur många som ska äta
1 skvätt rödvin (tänkt typ 1-2 msk till 3 dl grädde och lite till om du har mer grädde)
5-10 skivade färska champinjoner (kan uteslutas)
salt, vitpeppar
ev Coloritsoja för färgen

Bryn löken gyllenbrun. Ta ur pannan och lägg på ett fat. Fräs champinjonerna, ta ur pannan och lägg på samma fat som löken. Stek fläskfilén och krydda med salt och peppar på båda sidor. Lägg i lök och champinjoner. Häll på grädden vinet och krydda och låt det puttra en stund.

Serveras med fördel till klyftpotatis.

BILD SAKNAS

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *