Mariannes fläskfilé

Dela detta på Facebook

Det är nog egentligen inte Mariannes recept från början, men jag kallar det så eftersom det är hon som bistått med detta recept sen många år tillbaka =) Marianne är min mamma.

Du behöver:
1 fläskfilé (som ansas från fett)
1 paket bacon (eller 2 om man är tokig i bacon)
4 msk smör eller margarin
ca 1 msk torkad basilika
ca 2 msk persilja
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1/2-1 msk dijonsenap
3 dl hönsbuljong
3 dl grädde
salt
vitpeppar

Börja med att hacka den gula löken och fräs den mjuk i smör eller margarin i en kastrull. Häll sedan på 3 dl hönsbuljong och låt detta koka ner till hälften.

Under tiden, knaperstek bacon och lägg i en skål.

Bryn fläskfilén runt om och skär sedan ett längsgående snitt i den och lägg i en ugnsfast form.

Blanda smör, basilika, pressad vitlök och persilja till och fyll fläskfilén. Strö över bacon. Sätt in i ugnen på 225 C i ca 15 minuter.

Såsen:
Tillsätt dijonsenap, grädde och låt koka upp. Red med maizenas redning till lagom konsistens. Krydda med salt och vitpeppar.

Att servera till: hasselbackspotatis eller annan valfri potatis.

IMG_5293

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *